Uutiset

Yhteensä 3368 yliopistolaista allekirjoitti itsehallintoa puolustavan adressin ja yliopistoyhteisö marssi ulos yliopistolta

 

Päätalon aula oli ääriään myöten täynnä. Tunnelma oli katossa, kun Tamyn puheenjohtaja Sanni Lehtinen puhui. (Kuva: Tiina Heikkilä)

Tampereen korkeakoulusäätiön tekemää johtosääntöluonnosta vastustava yliopistoyhteisön adressi keräsi parissa päivässä huimat 3368 nimeä. Yhteensä 2295 opiskelijaa ja 1073 henkilöstön jäsentä allekirjoitti adressin, joka toimitettiin tänään hankejohtaja Anna-Kaisa Ikoselle ja siirtymäkauden hallituksen puheenjohtaja Marja Makarowille. Eilen järjestettyyn ulosmarssiin taas osallistui 1000 yliopistolaista, ja keskustelutilaisuuteenkin lähti kymmeniä yliopistolaisia kertomaan näkemyksensä.

”Aivan uskomaton meininki! Aivan järjetön määrä opiskelijoita ja henkilökuntaa on lähtenyt liikkeelle, ja siirtymäkauden hallituksen on pakko huomioida tämä. Kiitos siitä kaikille!”, intoilee Tamyn hallituksen puheenjohtaja Sanni Lehtinen.

”Me on Tamyssa tehty vuosia töitä tämän asian eteen, ja nostettu esiin yliopistojen itsehallinnon ja yhteisön päätäntävallan tärkeyttä tässä hankkeessa. Tuntuu, että meidän viesti esimeriksi laillisuusongelmista on kaikunut kuuroille korville kaikissa prosessin eri vaiheissa.”, sanoo koulutuspoliittinen asiantuntija Veera Kaleva. ”No enää ei voi kukaan ainakaan väittää, ettei olisi tietoinen johtosääntöön liittyvistä ongelmista tai että yhteisö ei olisi kertonut omaa näkemystään.”, hän nauraa.

Tamyn puheenjohtaja Sanni Lehtinen tiivisti johtosäännön tärkeimmät ongelmat blogissa. Tamyn koko lausunnon voit lukea nettisivuiltamme.

Siirtymäkauden hallitus kokoontuu keskustelemaan ja mahdollisesti myös päättämään johtosäännöstä launtaina kokouksessaan.

Tutkija Hanna Kuusela puhuu tieteen vapaudesta ja yliopiston itsehallinnosta. (Kuva: Tiina Heikkilä)
Pihalla raikuivat huudot ”yliopistoilla on itsehallinto”, ”tiede, taide ja demokratia” sekä ”itsenäinen vapaa, tieteen laadun takaa”. (Kuva Esko Nieminen)
Ylioppilaslakki täyttyi terveisistä siirtymäkauden hallitukselle. Myös Ei -kissa edusti jälleen. (Kuva Tiina Heikkilä)
Järjen kynttilät sytytettiin Väinö Voionmaan muistomerkille ennen lähtöä Hervantaan. (Kuva: Esko Nieminen)
Viedäänkö meiltä ääni? Yliopistoväki saapui Hervantaan keskustelutilaisuuteen suut teipattuna. (Kuva: Esko Nieminen)
Kriittistä keskustelua johtosäännöstä käytiin yli kaksi tunti. Yhteisön näkemys ei voinut jäädä epäselväksi, eihän? (Kuva: Tiina Heikkilä)

 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös