Apua häirintään, kiusaamiseen tai syrjintään

Häirintäyhdyshenkilöt

Tamylla toimii kaksi opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöä, joihin kuka tahansa opiskelija voi ottaa yhteyttä, jos kokee vaikeita tai häiritseviä tilanteita joko opiskelukavereiden, yliopiston henkilökunnan tai jonkun muun kanssa.

Opiskelijoiden häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Tamyn sosiaalipoliittinen asiantuntija ja koulutuspoliittinen asiantuntija. Sähköpostiosoitteen hairinta@tamy.fi viesti saapuu molemmille häirintäyhdyshenkilöille. Voit halutessasi ottaa kumpaan tahansa häirintäyhdyshenkilöön yhteyttä myös henkilökohtaisesti.

 

Tamyn häirintäyhdyshenkilöt syksyllä 2018:

Milka Hanhela, sopoasiantuntija(at)tamy.fi

 

Veera Kaleva, kopoasiantuntija(at)tamy.fi

 

Yhdyshenkilö käsittelee asiasi ehdottoman luottamuksellisesti, ja voitte yhdessä miettiä, kuinka edetä asiassa. Mihinkään toimenpiteisiin ei ryhdytä ilman sinun aloitettasi ja yhdyshenkilöltä saa keskustelutukea tilanteen pohtimiseen. Häirintäyhdyshenkilöön kannattaa ottaa yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa ja sähköpostien sekä muiden viestien säilyttäminen helpottaa tilanteen käsittelyä.

Kenenkään ei tarvitse sietää loukkaavaa ja epämiellyttävää käyttäytymistä. Jos joudut häirinnän tai kiusaamisen kohteeksi, älä ala etsiä syytä itsestäsi. Häirintä loukkaa itsemääräämisoikeutta ja on vastoin tasa-arvoisen kohtelun periaatetta.

Jokainen voi kantaa vastuuta myös koko yhteisön toimintakulttuurista. Häirintää voi ennaltaehkäistä ja torjua esimerkiksi puuttumalla loukkaavaan vitsailuun sellaista kuullessaan.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös