Ehdokkaaksi?

EHDOKKAAKSI?

Tamyn edustajistovaalien ehdokasasettelu on käynnissä ja jatkuu aina 28.9. klo 16 saakka. Tämä sivu on tarkoitettu infosivuksi ehdokkuutta vielä harkitseville. Viralliset lomakkeet ja ohjeet ehdolle lähtemiseen löydät Vaaliasiakirjat ja ohjeet -sivulta.

 

KUKA VOI LÄHTEÄ EHDOLLE?

Ehdolle voi lähteä, mikäli on ylioppilaskunnan jäsen ja siten vaalikelpoinen. Edustajisto kaipaa joka kaudella niin uusia kuin vanhoja edaattoreita. Sinun ei tarvitse olla kokenut opiskelijavaikuttaja asettuaksesi ehdolle. Pääasia on, että olet kiinnostunut vaikuttamaan ja ottamaan asioista selvää. Jokaisella listalla on yleensä myös aiempien kausien edaattoreita, jotka kyllä mielellään auttavat alkuun, mikäli tulet valituksi.

MIKSI LÄHTISIN EHDOLLE?

Nyt valittava edustajisto on viimeinen laatuaan, sillä korkeakoulujen yhdistyminen muuttaa myös ylioppilaskuntien rakennetta. Lähtemällä ehdolle voit siis päästä osaksi ainutlaatuista joukkoa, joka on mukana historiallisessa uudistuksessa. Edaattorina saat hyvää kokemusta mm. argumentoinnista ja neuvottelemisesta ja pääset verkostoitumaan opiskelijoiden kanssa myös oman tutkinto-ohjelmasi ulkopuolelta. Monen edaattorin tie on vienyt edarista hallitukseen ja onpa tamylaisia nähty vuosien varrella aina SYL:ssa asti!

TARVITSEEKO MINUN KAMPANJOIDA PALJON TULLAKSENI VALITUKSI?

Edarivaaleissa kampanjointia voi tehdä oman fiiliksen mukaan juuri niin paljon tai vähän kuin tykkää. Kannattaa kuitenkin harkita ainakin vaalikoneen täyttämistä (saat tästä lisää tietoa lokakuussa) ja kavereiden muistuttelua ehdolle asettumisesta. Edariin päästäkseen ei välttämättä tarvitse kymmeniä ääniä, mutta ihan lähimpien kavereiden äänet eivät välttämättä riitä läpimenoon. Toki osallistua voi myös vaikka kannatuksen vuoksi ja omaksi iloksi, joten kovin suuria paineita kampanjoinnista ei kannata ottaa.

MITÄ EDUSTAJISTO TEKEE?

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin ja se päättää mm. ylioppilaskunnan taloudesta ja toimintasuunnitelmasta. Se kokoontuu yleensä noin 5 kertaa lukukaudessa. Nyt valittavan edustajiston kausi on vain vuoden mittainen.

TARVITSEEKO MINUN KUULUA VAALILIITTOON LÄHTEÄKSENI EHDOLLE?

Ei. Ehdolle voi lähteä myös ilman vaaliliittoa. Vaaliliittoon kuuluminen kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi tulla valituksi vaalitavan vuoksi. Vaaleissa kaikki vaaliliiton tai renkaan saamat äänet lasketaan ensin yhteen, minkä jälkeen potti jaetaan vaaliliiton ehdokkaille sen mukaan, kuka on saanut eniten ehdokkaita. Näiden äänten perusteella jaetut vertailuluvut ratkaisevat sen, ketkä tulevat valituksi uuteen edustajistoon. Mikäli jo olemassaolevat vaaliliitot eivät tunnu omilta, voit myös aina perustaa oman! Lisätietoja ja tarvittavat lomakkeet täältä.

MITEN SAAN TIETOA VAALILIITOISTA?

Virallinen lista vaaleihin osallistuvista vaaliliitoista vahvistuu ehdokasasettelun päätyttyä. Sitä ennen voit käydä tutustumassa nykyisen edustajiston edariryhmiin täällä. Monet edariryhmät järjestävät uusien iltoja ja muita tapahtumia syyskuussa, joten kannattaa seurata aktiivisesti mm. Tamyn tapahtumakalenteria ja lähteä rohkeasti mukaan tutustumaan!

PÄÄTIN LÄHTEÄ EHDOLLE, MITÄ TEEN?

Hienoa, onnittelut hyvästä päätöksestä! Muistathan täyttää ehdokasilmoituslomakkeen 28.9. klo 16 mennessä. Mikäli täytät lomakkeen paperisena, se tulee olla toimitettu Tamyn toimistolle kyseiseen päivämäärään ja kellonaikaan mennessä. Lue myös askelmerkit ehdolle asettumiseen. Kaikki ehdokkaaksi määräajassa ilmoittautuneet saavat infoa syksyn aikatauluista ja kampanjoinnista ehdokasasettelun päätyttyä.

 

Jäikö vielä kysyttävää? Heitä viestillä: vaaliprojektisihteeri(at)tamy.fi

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös