Hae Tamyn hallitukseen!

Hae Tamyn hallitukseen vuodelle 2018!

Miltä kuulostaisi toimia organisaatiossa, joka vastaa 11 000 opiskelijan edunvalvonnasta ja palveluiden tarjoamisesta?

Tamyn hallitushaku on nyt käynnissä, ja etsimme innostuneita toimijoita tekemään opiskelijan elämästä entistä parempaa. Hallitus vastaa ylioppilaskunnan jokapäiväisen toiminnan pyörittämisestä yhdessä Tamyn työntekijöiden kanssa. Pesti on sisällöltään varsin monipuolinen ja haasteita tarjoava: saman viikon aikana saatat niin istua yliopiston rehtoreiden kanssa työryhmässä, lobata kaupungin pormestaria, edustaa Rovaniemellä vuosijuhlilla kuin johdattaa uusia fukseja läpi jallunhuuruisen kaupunkisuunnistuksen. Harvoin kuitenkaan joudut tyhjän pantiksi – tekemistä hallituksessa riittää, joten innostus ja motivaatio pestiin ovat avainasemassa.

Kukin Tamyn hallitukseen valittavista saa vastuulleen muutaman sektorin, joista hän on ensisijaisesti vastuussa. Keskeisiä sektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, järjestöt, viestintä, sosiaalipolitiikka, tapahtumat ja kansainväliset asiat. Hallitusta luotsaa erikseen valittava puheenjohtaja, joka yhdessä Tamyn pääsihteerin kanssa on vastuussa koko organisaation johtamisesta.

Kuka tahansa läsnäoleva ylioppilaskunnan jäsen voi hakea hallitukseen. Muita muotovaatimuksia ei hallituslaiselle ole, mutta tehtävässä painottuvat motivaatio, joustavuus, paineensietokyky sekä hyvät viestintätaidot. Puheenjohtajahakijalla on lisäksi hyvä olla kokemusta johtamisesta ja toiminnan organisoimisesta, sekä halu edustaa ylioppilaskuntaa eri sidosryhmien suuntaan. Tamyn hallitukseen hakijalle voi olla etua aiemmasta järjestö- tai tiimityöstä, mutta tärkeintä on kuitenkin vahva tahto tehdä yhdessä töitä koko ylioppilaskunnan jäsenistön puolesta. Kaikki hallitukseen valitut perehdytetään joulu-tammikuun aikana perusteellisesti sekä omiin sektoreihin että koko ylioppilaskunnan toimintaan, ajankohtaisia asioita painottaen.

Kiinnostuitko?

Uuden hallituksen valitsee Tamyn edustajisto kokouksessaan 5.12. Voit toki asettua vielä kokouksessakin ehdolle, mutta jos jo nyt koet innostuksen siemenen sydämessäsi, seuraa alla olevaa ohjeistusta.

  • Täytä hakulomake, jossa esittelet itsesti ja tuot esiin motivaatiosi hallitustyötä kohtaan. Hakulomakkeen mukana voit lähettää itsestasi kasvokuvan sekä vapaamuotoisen visuaalisen toteutuksen, jossa esittelet itsesi tarkemmin. Esittely voi olla esimerkiksi 1-2 sivun taitettu esittelylehtinen tai video. Hakulomake ja visuaalinen esittely tulee lähettää 3.12. mennessä sähköpostitse (tamy@tamy.fi), ja ne julkaistaan Tamyn nettisivuilla.
  • Hallitukseen haetaan usein edustajistoryhmien kautta. Jokaisella edustajistoryhmällä on neuvottelija (yhteystiedot alla), joka voi myös auttaa hakuun liittyvien käytännön kysymysten kanssa. Hallitukseen hakeminen ei edellytä edustajistoryhmän kontaktointia, mutta helpottaa hakuprosessia huomattavasti.
  • Nykyinen hallitus  vastaa mielellään kysymyksiin niin yleiseen hallitustyöskentelyyn kuin yksittäisiin sektoreihin liittyvissä asioissa. Vuoden 2017 hallituslaisten yhteystiedot löytyvät täältä. Hallitus järjestää myös vapaamuotoisen hallitusinfo-tilaisuuden 21.11. klo 17 alkaen (paikka tarkentuu myöhemmin). Jokainen hallituksen jäsen kertoo mielellään kokemuksistaan myös vaikkapa Facebookissa tai kasvotusten.
  • Hallitukseen hakijoille järjestetään paneeli 4.12. klo 16.30 (paikka tarkentuu myöhemmin). Paneelihaastattelua on usein ollut seuraamassa sekä valinnan tekevä edustajisto että muita aktiivisia ylioppilaskunnan jäseniä.
  • Edustajisto valitsee uuden hallituksen kokouksessaan 5.12. alkaen klo 16.30.
  • Uuden hallituksen perehdytykset alkavat 7.12. ja jatkuvat joulukuun osalta 15.12. asti. Perehdytykset jatkuvat tammikuussa.

Esimerkkejä visuaalisista esittelyistä:

Aikaisempina vuosina hallitukseen haettaessa ei täytetty erillistä lomaketta, vaan kaikki tieto esitettiin yhdessä paketissa. Ehdokkaat esittelivät itseään esimerkiksi seuraavasti:

Mikko Lampo, Venla Monter, Ilona Taubert, Sanni Lehtinen, Suvi Parhankangas, Soile Koski-Aho ja Tuomas Himmanen.

Ehdokkaat

Tutustu hallitusehdokkaisiin täältä: https://tamy.fi/ylioppilaskunta/hallitus/ehdokkaat-hallitukseen.

Edustajistoryhmien yhteystiedot:

Bosa Beer Party (BOSA)

Olli Ruotsalainen
ollijr[at]gmail.com

Hallintotieteiden liitto (HALLI)

Annina Kaukonen
kaukonen.t.annina[at]student.uta.fi

Keskeiset (Kesk)

Lauri Heikkilä
lauriheikkila[at]windowslive.com

Kokoomusopiskelijat (Kok.)

Emilia Tuurala
tuurala.emilia.e[at]student.uta.fi

Kontakti (Kontakti)

Suvi Parhankangas
parhankangas.suvi.t[at]student.uta.fi

Luuppi_Puolue (LOOP)

Tuomas Himmanen
tuomashimmanen[at]gmail.com

Medaattorit (MED)

Lassi Jaatinen
jaatinen.lassi.h[at]student.uta.fi

Sitoutumattomat kasvatustieteilijät (Proka)

Kaisa Partanen
partanen.kaisa.j[at]student.uta.fi

Sitoutumattomat yhteiskuntatieteilijät (Sity)

Juulia Hutri
hutri.juulia.j[at]student.uta.fi

Sosialidemokraatit (sd)

Kalle Virtanen
virtanen.kalle.a[at]student.uta.fi

Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto (Viva)

Milka Hanhela
milka.hanhela[at]gmail.com

Vapaaboomarit (VB)

Janne Vikman
vapaaboomarit[at]boomi.fi

Vihreä lista (Vihr.)

Ville Tynkkynen
tynkkynen.ville.j[at]student.uta.fi

Iiris Suomela (vara)
iiris.suomela[at]gmail.com

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös