Aatemarkkinat

Aatemarkkinat

Perinteiset Aatemarkkinat järjestetään Järjestöviikolla Tampereen yliopiston päätalon aulatiloissa. Markkinoilla yhdistykset ja muut yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä olevat toimijat levittäytyvät kokonaiseksi päiväksi esittelemään toimintaansa. Kannattaa siis tulla kiertelemään ja löytämään vaikkapa itselleen sopivin harrasteyhdistys tai tulla tutustumaan edustajistoryhmien toimintaan!

Enimmäkseen mukana on Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä, kuten ainejärjestöjä, harrasteyhdistyksiä ja edustajistoryhmiä, mutta muutkin ovat tervetulleita. Erilaisia opiskelijoita kiinnostavia kansalaisjärjestöjä markkinoilla yleensä näkyykin.

Fukseille Aatemarkkinat on erinomainen tapa aloittaa uuden yliopiston ja opiskelukaupungin yhteisöihin tutustuminen.

Vuoden 2017 Aatemarkkinat järjestetään 27.9.2017 klo 10-14.

Järjestöjen ilmoittautuminen Aatemarkkinoille on päättynyt.

Lisätietoa: jvasiantuntija at tamy.fi

Aatemarkkinoiden 2017 ständinpitäjät

Akateemiset Pelaajat

Akateemiset pelaajat ry on yhdistys, jonka toiminnan keskiössä ovat pelit: niiden pelaaminen, niistä puhuminen ja niihin liittyvien tapahtumien järjestäminen. Jäseniämme yhdistävät rakkaus peleihin ja akateeminen luonne. Akateemisuus ei kuitenkaan viittaa koulutukseen, vaan ajattelutapaan. Jos pelit ovat mielestäsi aihe, johon voi suhtautua vakavasti ja josta voi keskustella ajatuksella, löydät joukostamme paljon samanmielisiä ihmisiä.

APA

Akateemiset palloilijat on Tampereen yliopiston futsalin ja jalkapallon lajikerho, joka tarjoaa mahdollisuudet niin tavoitteellisen kuin harrastuksellisen futsalin ja jalkapallon pelaamiseen. APA on mukana Pirkanmaan Osuuskaupan Kannustajat ohjelmassa, jonka kautta jokainen voi tukea lajikerhon toimintaa ilmaiseksi vain yhdellä klikkauksella.

Cortex ry

Tampereen psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Cortex ry

Elokuvakerho Monroe ry

Elokuvakerho Monroe on kaikille avoin elokuvakerho, joka on toiminut vuodesta 1968 lähtien. Tarkoituksenamme on koota yhteen elokuvista kiinnostuneita ihmisiä ja vaalia elokuvakulttuuria Tampereella. filmiliekki.blogspot.com // facebook.com/elokuvakerho

FreezeBees ry

FreezeBees on Tampereen yliopiston ultimatekerho. Ultimate on vauhdikas frisbeellä pelattava joukkuelaji, jota kaiken tasoiset pelaajat ovat erittäin tervetulleita kokeilemaan. Järjestämme joka syksy Atalpalla ultimaten alkeiskurssin ja lisäksi ohjattuja treenejä läpi lukuvuoden.

Johtamiskorkeakoulun ylioppilaat ry

JKY:n ständillä voit tulla tutustumaan Johtamiskorkeakoulun kattojärjestön toimintaan ja ostaa mm. JKY:n upeita haalarimerkkejä!

Kameraseura Vastavalo

Kameraseura Vastavalo on Tampereen yliopiston kameraseura, avoin kosketuksesi valokuvamaailmaan. Meillä on tarjottavaa niin satunnaisille näppäilijöille kuin intohimoisille esteetikoillekin. Kameraseuran toiminta on avoinna kaikille yliopiston opiskelijoille.
Vastavalo järjestää kuvailtoja, valokuvaustapahtumia ja kilpailuja, kuvaus- ja pimiökursseja, retkiä ja esitelmiä sekä näyttelyitä. Ylläpidämme Vanhan Domuksen pimiötä, joka on käytössäsi edullisesti.
Tsekkaa nettisivumme: vastavalo.kapsi.fi

Kontakti

Uusi tiedekunta, uusi edustajistovaaliryhmä Kontakti! Viestintätieteiden tiedekunta yhdistää useita pieniä tutkinto-ohjelmia, joita kaikkia yhdistää vuorovaikutusosaaminen. Tästä joukosta löytyy parhaat osaajat uuden ylioppilaskunnan ja yliopistoyhteisön rakentamiseen!
New Faculty, new group for the student council, Kontakti (Contact)! We are representing especially the students of the faculty of communication sciences. COMS brings together many small degree programmes, that all deal with human interaction. This group holds the best potential to build a new student union and university community!

Lexica ry

Lexica on Tampereen yliopiston kieltenopiskelijoiden ainejärjestö, joka toimii Tamyn alaisuudessa. Lexican tärkeimpiä tehtäviä ovat opiskelijoiden edunvalvonta ja tietysti opiskelijaelämän hauskuudesta huolehtiminen eli kaikenlaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen.
https://fi-fi.facebook.com/Lexicary/
Lexica is the student organisation for students of Modern Languages at the University of Tampere.
Lexica’s most important tasks are protecting the students’ rights and making student life more fun by organising lots of different free-time activities.
https://fi-fi.facebook.com/Lexicary/

Luonto-Liiton Hämeen Piirin Susiryhmä

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, joka levittää tietoa sosiaalisesta ja perhekeskeisestä sudesta, pyrkii vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa sutta kohtaan.
Ryhmä on osallistunut kotieläimiä suojaavien susiaitojen rakentamiseen ja järjestänyt mm. jälkiretkiä Suomessa ja ulkomailla. Susiryhmän jäsenet toimivat vapaaehtoisesti ja tasa-arvoisesti suden ja muiden suurpetojen suojelun edistämiseksi.
Susiryhmä ottaa aktiivisesti osaa Suomen suurpetopoliittiseen keskusteluun. Susiryhmän tavoitteena on saada maahamme kestävän susikannan kestävä kansa. Yhteiskunnallisen toiminnan vastapainona susiryhmä järjestää tapaamisia, retkiä sekä yleisötilaisuuksia. Susiryhmä julkaisee lisäksi Suden Aika -jäsenlehteä. Sudensuojelutoiminta on avointa kaikille kiinnostuneille ja jokaiselle vapaaehtoiselle on tilaa ryhmässämme.
Toiminnan ja tiedottamisen pääpainona on tällä hetkellä susiin ja muihin eläimiin kohdistuvan salametsästyksen torjunta sekä myönnettyjen sudentappolupien asianmukaisuuden seuraaminen ja niihin reagoiminen.

Mentor Ry

Elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen ainejärjestö Mentor Ry on tunnettu vihreistä haalareista sekä omppuhaalarimerkistä.

Mikä saa mut liikkumaan (TAMKin hyvinvointiklinikan projekti)

Tule osallistumaan kanssamme TAMKin hyvinvointiklinikan tutkimukseen ja kerro meille, mikä saa sut liikkumaan! Pisteeltämme löytyy liikunnallisen hauskoja aktiviteetteja, joita jokainen pääsee koittamaan! Psst…arvomme myös huikeita palkintoja. www.tamk.fi/hyvinvointiklinikka

Oikeutta eläimille

Oikeutta eläimille on eläinten oikeuksia ajava ruohonjuuritason järjestö. Toimintamme arkipäivään kuuluvat muun muassa luentotilaisuudet, kouluilla puhuminen, lentolehtisten jakaminen, infopöydän pitäminen ja mielenosoitukset. Viime vuosina olemme myös julkaisseet videoita ja kuvia sadoilta tuotantoeläintiloilta sekä turkistarhoilta. Edistämme kasvissyöntiä ja veganismia yhtenä hyvänä keinona vaikuttaa eläinten asemaan.
Tule katsomaan suosittua 360° -virtuaalitodellisuusvideotamme suomalaisesta eläintuotannosta!
Oikeutta eläimille is a Finnish grassroots animal rights organisation. We educate people about animal issues through leafletting, lectures, info stalls and demonstrations. During the recent years we have published images and videos from hundreds of Finnish factory farms and fur farms. These investigations have shocked many people and got a lot of media attention. We also advocate vegetarianism and veganism as a good way to help animals.
You are welcome to come and have a chat and watch our 360° virtual reality video about the animal industry.

Opiskelijan Tampere ry

Opiskelijan Tampereen palveluihin kuuluvat opiskelija-alennukset ja -kupongit, mobiiliopiskelijakortti Pivossa ja asumisen palveluita (ilmainen asumisenfoorumi, INT housing ja tilapäismajoitus). Tutustu palveluihimme netissä www.opiskelijantampere.fi ja Facebookissa www.facebook.com/opiskelijantampere. #opiskelijantampere
Students’ Tampere’s (Opiskelijan Tampere) services: student discounts and coupons, mobile student ID-card in Pivo, housing services (free forum apartments, INT housing and temporary accommodation). More information on our website www.opiskelijantampere.fi/en and in Facebook www.facebook.com/opiskelijantampere. #opiskelijantampere

Pirkanmaan eläinsuojeliyhdistys PESU ry

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry toimii edistääkseen lemmikkien, tuotantoeläinten ja luonnonvaraisten eläinten hyvinvointia. Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin neuvoen eläinsuojeluun liittyvissä asioissa, sekä hoitaen kodittomia lemmikkieläimiä ja etsien niille uusia koteja.

Reettorit ry

Reettorit ry on Tampereen yliopiston puheviestinnän opiskelijoiden ainejärjestö. Pienestä koostaan huolimatta ainejärjestö on aktiivinen niin tapahtumien järjestämisen kuin edunvalvonnan saralla.
Reettoreiden nettisivut: https://www.reettorit.wordpress.com/
Reettorit ry is a student organization for students of Speech Communication in the University of Tampere. Even though Reettorit is a pretty small student organization, Reettorit is very active to organize leisure activities. One of the most important missions of Reettorit is the daily promotion of interests of our members.
You can find us here: https://www.reettorit.wordpress.com/

Savotta-Tampereen yliopiston savolainen osakunta

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää savolaista elämäntapaa sekä kulttuuritoimintaan osallistumista erityisesti Tampereen yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys 1) järjestää tapahtumia jäsenilleen ja osakunnan toiminnasta kiinnostuneille 2) harjoittaa savolaista elämäntapaa ja kulttuuritoimintaan osallistumista edistävää viestintää 3) edistää savolaiseen aihepiiriin liittyvää viihde-, taide- ja liikuntatoimintaa.

Sekava

Sekava on ryhmä tamperelaisille LGBT-opiskelijoille. Tapaamisten lisäksi tarjolla on mm. elokuva- ja peli-iltoja, teatterivierailuja sekä Leimari-etkoja. / Sekava is a group for LGBT students in the Tampere region that offers a wide range of activities, including meetings, cultural events, parties, and board game nights.

Seurakuntien oppilaitostyö

Kohtaamisia, aikaa, ikuisuutta
Seurakuntien oppilaitostyön lähtökohtana on ihmisenä kasvu ja sen tukeminen.
Edistämme kokonaisvaltaista opiskelu- ja työhyvinvointia, henkilökohtaisten elämäntaitojen kehittymistä sekä yhteisöllisyyden toteutumista oppilaitosympäristössä.

SPR Tampereen osasto /monikulttuurinen toiminta

Yhdistys esittelee SPR:n toimintaa Tampereella ja erityisesti sen monikulttuurista toimintaa.

SPR Veripalvelu

Staabi ry

Staabi ry on Tampereen yliopiston hallintotieteiden ainejärjestö. Esittelemme ständillä toimintaamme ja myymme haalarimerkkejä. Staabi is a student association of students of administrative sciences in University of Tampere. We will introduce our activity and sell overall patches.

SYY-Tampere

SYY-Tampere, eli Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden Tampereen opiskelijat toimii yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijoiden yhteistoimintajärjestönä, jonka tarkoituksena on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta. Yhdistys tuo yhteen yhteiskunta- ja hallintotieteiden opiskelijat ja tarjoaa mielekästä toimintaa niin uusille kuin vanhoillekin opiskelijoille. Yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa, kuten esimerkiksi työelämäpäivissä, ekskursioissa ja saunailloissa, on mahdollisuus kasvattaa omaa työelämätietoutta hyvässä seurassa. Tietoa tulevista tapahtumista saat seuraamalla meitä sähköpostilistallamme, Facebookissa sekä Instagramissa. Tervetuloa mukaan!

Tampereen Eurooppanuoret

Tampereen eurooppanuoret, tuttavalisesti TEN, on eurooppanuorten paikallisjärjestö. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö eurooppalaisista aiheista kiinnostuneille nuorille. Järjestämme ohjelmaa Tampereella seminaareista rennompiin tapaamisiin. Tervetuloa tutustumaan ! / European youth of Tampere (JEF-Tampere) is a local association of JEF Finland. We are non religious and nonpartisan organization for all young people in Tampere area who are interested in European topics. We organize events from seminars to laid-back evening. You’re warmly welcome to come and meet us!

Tampereen Kokoomusopiskelijat ry

Tyko ry on sinivihertävien kokoomuslaisten opiskelijoiden ääni Tampereen korkeakouluissa. Järjestämme erilaisia tapahtumia, keskusteluiltoja ja koulutuksia. Säännöllisin väliajoin kokoonnumme myös kahvikupin tai viinilasin äärelle jutustelemaan ja viettämään iltaa.

Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry

Tampereen Korkeakoulujen Reserviupseerit ry tarjoaa reserviläistoimintaa sotilasarvoon katsomatta! www.takoru.fi.

Tampereen opiskelevat keskustalaiset (TOK) ry

Tampereen opiskelevat keskustalaiset (TOK) on keskustahenkisten opiskelijoiden muodostama opiskelijapoliittinen yhdistys.

Tampereen Pohjola-Nordenin nuoret ry (Tapnu)

Tapnu on Pohjola-Nordenin nuorisoliiton paikallisosasto, joka edistää nuorten pohjoismaalaisuutta Tampereella. Toimintamme keskittyy Pohjoismaa-aiheisiin tapahtumiin ja kanssamme pääsee muun muassa treenaamaan ruotsia rennossa ilmapiirissä. Tervetuloa mukaan toimintaan, jäseneksi liittyminen on helppoa ja maksutonta!

Tampereen Unicefin vapaaehtoisryhmä

Tampereen YK-yhdistys / Tampere United Nations Association

Olemme paikallinen, kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää Yhdistyneiden kansakuntien periaatteita ja päämääriä.
We are a local, open-to-all NGO with the purpose to advance and promote the goals and principles of the United Nations.

Tampereen Yliopiston Laulajat

Onko tiistai-illoissasi juomalaulujen mentävä aukko? Asuuko rinnassasi pohjaton kaipuu kirkkomusiikin klassikoihin? Tampereen Yliopiston Laulajat, akateemista lauluperinnettä vaaliva sekakuoro, kaipaa riveihinsä sinua! Ohjelmistomme kattaa musiikin mestariteokset tyyliin ja aikakauteen katsomatta. Koelaulut syys- ja tammikuussa. Lisätietoja: www.tyl.fi, tyl-hall@uta.fi, 050 358 7521
Is there a drinking song sized hole in your Tuesday evenings? Do you have a burning desire to perform the classics of church music? Tampere University Singers, a mixed choir cherishing the old traditions of academic singing, wants you! Our repertoire covers the masterpieces of music from all genres and ages. Auditions in September and January. Additional information: www.tyl.fi, tyl-hall@uta.fi, +358 50 358 7521

Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto Viva ry

Vapaa oppiminen, autonominen tiede, riittävä toimeentulo! Viva toimii punavihreiden arvojen puolesta kaupungissa ja kampuksella. If you’re a fan of environmental and social justice, join us at facebook.com/vihreavasemmisto!

Tampereen Ylioppilasteatteri

Vanhan elokuvateatterin tiloissa Itsenäisyydenkadulla toimiva TaYT on vuonna 1960 perustettu harrastajateatteri. TaYT tarjoaa monipuolista ohjelmaa erilaisista teatteriesityksistä stand up – ja improklubi-iltoihin. Teatteriin haetaan jäsenistöä syksyisin järjestettävillä pääsykokeilla.  www.tayt.fi

Tamyn kehy-valiokunta/Committee for Development Cooperation

Tamyn kehy-valiokunta järjestää kehy-tapahtumia, keskustelee kehityspoliittisista kysymyksistä, ja kerää varoja Tamyn kehitysyhteistyöhankkeelle.
Tamy’s Development Cooperation Committee organises events, discusses development issues, and fundraises for Tamy’s development cooperation project.

TASY ry

Esittelemme sosialidemokraattista opiskelijaliikettä. Tarjolla kaikkea pientä, kisailua ja esitteitä.

Transla ry

Transla ry on kääntäjäopiskelijoiden ainejärjestö. Järjestämme mahtavia tapahtumia ml. English Evening -iltamat ja työelämätapahtumat yhteistyössä KAJ:n kanssa. Tunnistat meidän mustista haalareistamme! // Transla ry is the subject association of translation students. We organize amazing events incl. English Evenings. Look for black overalls to find us!
FB: Transla ry
IG: transla_ry

Tukkateatteri

Tukkateatterin ovat perustaneet Tampereen yliopiston opiskelijat vuonna 1999.
Aatemarkkinoilla haemme uusia jäseniä mukaan toimintaan: Tukkateatterin Avoimet ovet 28.9. klo 18. Lisäksi markkinoimme tulevia esityksiämme: Luvattu maa -suur(suomi)musikaali 8.9.-21.10. www.tukkateatteri.fi

TYPO Tampereen yliopiston pohjalainen osakunta

Tampereen yliopiston pohjalainen osakunta on kaikille pohjalaisille ja pohjalaismielisille. Tarkoituksenamme on koota ihmisiä yhteen pohjalaisessa hengessä ja järjestää mukavaa yhdessäoloa erilaisten tapahtumien merkeissä.
https://www.facebook.com/groups/187187204821/
http://jarjestot.uta.fi/typo/

United Nations Women local committee of Tampere/Suomen UN Women Tampere

Suomen UN Women tekee varainhankintaa ja vaikuttamistyötä. Tampereella vapaaehtoiset levittävät tietoa UN Womenista ja keräävät varoja naisten puolesta. UN Women National Committee Finland fundraises and advocates. In Tampere, the volunteers raise awareness and organise fundraising for women.

UTA Debate Society

Are you interested in debating? Would you like to become better at critical thinking, argumentation and persuasion? UTA Debate Society provides all this and much more. Come join our meetings in Pinni B5078 every Tuesday 5pm. No previous experience needed. See you there!
Facebook: UTA Debate Society

UtaSport

UtaSport on Tampereen yliopiston urheiluseura, joka tarjoaa opiskelijoille monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia sekä pyrkii jatkuvasti parantamaan ja lisäämään eri lajien kokeilumahdollisuuksia. UtaSportin alaisuudessa toimii monia eri lajikerhoja ja sporttituutorit järjestävät erilaisia matalankynnyksen lajikokeiluja opiskelijoille lukuvuoden aikana. Tule kuulemaan lisää UtaSportin toiminnasta Aatemarkkinoiden ständillä 27.9. klo 10!

Vapaaboomarit

Vapaaboomarit (VB) on kauppatieteilijöistä ponnistava edustajistoryhmä. VB toimii järjestöjen asialla, ja on poliittisesti sitoutumaton. VB on osa Allianssi-vaalirengasta.
Vapaaboomarit (VB) is a an electoral alliance consisting mostly of business students. VB prioritizes subject faculties in its actions, and is politically nonaligned. VB is a part of Allianssi electorial circle.

Vegaaniliitto ry

Vegaaniliitto ry on vuonna 1993 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kasvissyöntiä ja veganismia, elämäntapaa, jossa vältetään eettisistä, ekologisista ja terveydellisistä syistä kaikkia kokonaan tai osittain eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita sekä eläinten tarpeettomaan hyväksikäyttöön perustuvia palveluita.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös