Avajaiset

Avajaiset

Avajaiset nimensä mukaisesti avaavat yliopistoyhteisön uuden lukuvuoden ja sijoittuvat yleensä syyskuun ensimmäiselle viikolle. Lukuvuoden Avajaiset järjestetään yhteistyössä yliopiston kanssa ja tapahtumaa sekä toimintaa on tarjolla koko päivän ajan aina yliopiston avajaisjuhlasta iltabileisiin. Tarkoituksena on saattaa koko yliopistopoppoo yhteen sekä toivottaa uudet opiskelijat tervetulleeksi.

Vuoden 2017 Avajaiset järjestetään tiistaina 5.9.2017 yliopistolla ja Klubilla. Illan pääesiintyjänä on Tuuttimörkö!

Ohjelma

Klo 10.00 – 19.00
Tent escape (Uusi Verso), Päärakennuksen sisäpiha, pyöräkatoksen vieressä

Klo 11.00
Avajaishartaus, Yliopiston kappeli, Pinni B

Klo 12.15
Avajaisjuhla, Juhlasali, päärakennus

Klo 13.00-15.30
Yliopistolaisten harrasteryhmien ja yhdistysten esittelypisteet, Alakuppilan aula, päärakennus. Tutustu ständinpitäjiin.

Klo 13.30-14.15
Alumnikahvit, Alakuppila, päärakennus

Klo 13.30-14.15
Tanssia, teatteria, joukkuevoimistelua: UtaDance, Tukkateatteri, UtaGymnastics, Sisääntuloaula, päärakennus

Klo 14.15-15.00
Opastetut kampuskierrokset, Lähtö päärakennuksen Alakuppilasta

Klo 14.15-16.00
Uusien professoreiden juhlaluennot

Klo 14.15 Juhlasali
          Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

  • Nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia. ”Nuorisotutkimuksen yhteiskunnallinen tehtävä”
  • Terveyssosiologian professori Piia Jallinoja. ”Kylmiä tilastoja ja kuumia kokemuksia – 30 vuottani terveyssosiologiassa”
  • Sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola. ”Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutos: Sukupuoli, valta ja politiikka Suomessa ja Euroopassa”
  • Sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari. ”Hyvinvointivaltio markkinayhteiskunnassa”

Klo 15.15 Luentosali A1
        Johtamiskorkeakoulu

  • Yrityksen johtamisen professori Johanna Kujala. ”Vastuu johtaa: Sidosryhmäsuhteet ja vastuullisuus johtamisessa.”

   Viestintätieteiden tiedekunta:

  • Vuorovaikutteisen teknologian professori Markku Turunen. ”Jokapaikan puhetta: interacting with and through technology.”

    http://allday.fi/wp-content/uploads/2016/06/2.jpg

Klo 15.30-16.15
Opastetut kampuskierrokset, lähtö päärakennuksen Alakuppilasta

Koko Avajaishulinat päätalolla juontaa ja lähettää Radio Moreeni

Klo 15.00-17.00

Opiskelijoiden välietkot, Klubi 57, Pinninkatu 57
Ohjelmassa mm. Beer Pongia (huom. omat eväät mukaan), Singstaria, blackjackia ja lautapelejä.

Iltajuhla Klubilla ja Klubin terassilla (Tullikamarinaukio 2)

Klo 17.00 alkaen Grillijuhla + ohjelmaa

Klo 21.00 Tuuttimörkö

Kaikkiin avajaistapahtumiin (myös Klubin keikalle) on vapaa pääsy yliopiston opiskelijoilla, henkilökunnalla ja alumneilla (Klubi perii iltajuhlaan osallistuvilta narikkamaksun).

https://www.facebook.com/events/243625729470820

Päätalon ständinpitäjät:

Akateemiset pelaajat

Akateemiset pelaajat ry on yhdistys, jonka toiminnan keskiössä ovat pelit: niiden pelaaminen, niistä puhuminen ja niihin liittyvien tapahtumien järjestäminen. Jäseniämme yhdistävät rakkaus peleihin ja akateeminen luonne. Akateemisuus ei kuitenkaan viittaa koulutukseen, vaan ajattelutapaan. Jos pelit ovat mielestäsi aihe, johon voi suhtautua vakavasti ja josta voi keskustella ajatuksella, löydät joukostamme paljon samanmielisiä ihmisiä. Tule käymään käymään tapahtumissamme – osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä.
Kuukausitapahtumamme ovat jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Tapaamisilla ei ole vakiokaavaa, vaan jokaisella kerralla tehdään erilaisia hauskoja asioita, joihin pelit liittyvät tavalla tai toisella. Lisää tietoa kuukausitapahtumistamme ja muista tapahtumista – kuten pelinvaihtotoreista ja pelimaratoneista – löytyy tapahtumasivultamme sekä Facebookista (https://www.facebook.com/akateemisetpelaajat/).

Boomi
Kameraseura Vastavalo
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kasvo
Kielikeskus
Kielten oppimiskeskus SAC
Kirjasto

Kysy kirjastosta – tavataan avajaispäivänä Päätalon ala-aulassa! Yliopiston kirjastosta saat kurssikirjat ja muut tietoaineistot sekä tiedonhakupalvelut opiskeluun ja tutkimukseen. Painetut aineistot ovat keskustakampuksella Linna-kirjastossa ja Kaupin kampuksella Arvo-kirjastossa, ja e-aineistoja voit lukea etäyhteydelläkin. Kirjasto on myös opiskelupaikkasi: löydät meiltä monenlaisia opiskelutiloja. Kirjaston asiantuntijoita tapaat lisäksi tiedonhankintataitojen opetuksessa, joka sisältyy opiskeluusi. uta.fi/kirjasto

Kopula

Mikä on Kopula? Se ei ole vain subjektia ja verbiä yhdistävä olla-verbi, vaan myös Tampereen yliopiston suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö. Kopulalaiset eivät ole vain äidinkielen ja kirjallisuuden opiskelijoita, vaan pesunkestäviä fennistejä. Emme kuitenkaan ainoastaan tutki suomen kielen murteita ja mieti subjektin syvintä olemusta. Sen sijaan Kopula juhlii haalareissa ja ilman, kyykkää, saunoo, tuutoroi, käy teatterissa ja vaikuttaa. Koulutuspolitiikka ja kemut, kaksi kovaa klusiilia, ovat Kopulan vahvoja alueita. Kopula tarjoaa hauskaa menoa, hyödyllistä tietoa ja kaikkea siltä väliltä.  Kopulan avajaisständillä myymme suosittuja haalarimerkkejämme 3 euron kappalehintaan – tai voit valita neljä merkkiä 10 eurolla! Käy tutustumassa merkkeihimme jo ennen avajaisia osoitteessa http://jarjestot.uta.fi/kopula/Haalarimerkit.html. Myymme lisäksi Kopulan omia t-paitoja, joita voi ostaa 5 euron hintaan.

Lexica
Nääspeksi

Speksi on interaktiivinen teatteriesitys, joka sisältää elävää musiikkia ja komeita tanssinumeroita. Omaleimaista on ajankohtaisiin asioihin ja tunnettuihin tarinoihin pohjautuva opiskelijahuumori. Ihan tavallisesta parodiasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä speksin tekee huuto ”omstart!”. Yleisö voi koska tahansa keskeyttää show’n ja pyytää esittämään edellisen kohtauksen uudelleen ja uudella tavalla, esim. takaperin tai räpäten. Lisämääreet tuplaavat hauskuuden ja pakottavat näyttelijän ja taustajoukot improvisoimaan jotain ennenkuulumatonta. Lopputuloksena on spektaakkelinomainen huumoripaketti, jossa joka esitys on ainutlaatuinen.

NääsPeksin tekijämäärä on viime vuosina kohonnut liki 200:aan ja yleisömäärä useampaan tuhanteen. NääsPeksin keskus on teekkarien luona Hervannassa, mutta toiminta kasvaa alati yhä poikkitieteisempään suuntaan, mistä speksimme sai myös Tamyn perinteikkään Vappulakkitunnustuksen 2017. Speksiä ovat siten tervetulleita tekämään kaikki opiskelutaustasta ja kampuksesta riippumatta!

Oka
Opiskelijan Tampere
Patina
Savotta
SOS
SYY-Tampere
Tampiiri
Tamy / Aviisi
Teema
Tietoarkisto
Tukkateatteri
Tyko
Typo
Unipoli Sport
Tampereen Eurooppanuoret
Utasport
Viva
Ylioppilasteatteri
Ääni

Moreeni

 

 

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös