Järjestöviikko

Tamyn järjestöviikko

Tamyn Järjestöviikko järjestetään yleensä syyskuun viimeisellä viikolla. Järjestöviikolla erilaiset yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt järjestävät tapahtumia uusille ja vanhemmillekin opiskelijoille tarjoten monenlaisia uusia harrastuksia ja aktiviteetteja. Järjestöviikon keskellä pidetään myös Aatemarkkinat, jossa järjestöt esittelevät toimintaansa Päätalon aulatiloissa. Vuoden 2017 järjestöviikko järjestetään 25.9.-1.10.2017.

Tamyn piirissä toimivat järjestöt voivat ilmoittaa omista tapahtumistaan järjestö- ja viestintäasiantuntijalle (jvasiantuntija at tamy.fi).

Ohjelma:

Maanantai 25.9.

FreezeBeezin Ulkoultimatea / Ultimate outdoors, Viinikan kenttä (Kaartotie 1) klo 18

Tule mukaan kokeilemaan tätä monipuolista joukkuelajia Viinikan kentälle maanantaina 25.9. klo 18! Ultimatea pelataan ympäri maailmaa niin rannalla, nurmella kuin sisälläkin! Aiempaa kokemusta ei tarvita, kaikki ovat tervetulleita! Tarvitset mukaasi juomapullon ja ulkoliikuntavarusteet. Lisätietoa nettisivuiltamme https://freezebeesblog.wordpress.com tai spostitse freezebees@gmail.com

Come to play ultimate frisbee 25.9. at 6pm at Viinikka (Kaartotie 1)! Ultimate is a fast paced team sport played with a frisbee. We won’t require any previous experience, everyone is welcome! All you need is a water bottle and sportswear. More info about us https://freezebeesblog.wordpress.com (or email freezebees@gmail.com

Sugoin uusien anime-ilta / Anime night, Tamyn akvaario (Yliopistonkatu 60 A, 2. kerros) klo 19

Sugoi järjestää viikottain anime-iltoja, joissa katsellaan japanilaista animaatiota. Jos siirtyminen kotoa 2D:n parista 3D-ihmisten pariin jännittää, uusien ilta on tilaisuus soluttautua mukaan muiden keltanokkien kanssa.

Facebook: Sugoi UTA

Anime night for newbies

Anime circle Sugoi organizes weekly anime nights, in which we watch Japanese animation. If you hesitate whether to move from 2D-world to watch anime with 3D-people, newbie night is a chance to join with other newbies.

Facebook: Sugoi UTA

Tiistai 26.9.

Utasportin lajikokeilu: Cable Wakeboarding, Wake Valley (Säynäväjärventie 38, Ylöjärvi) klo 13.30

UTASPORTIN huikea lajikokeilu! Cable WAKEBOARDING eli kaapelivetoista vesilautailua Ylöjärvellä Wake Valleyssa! Tule kokeilemaan ja ihastu vaativaan vesiurheilulajiin!

Hinta UtaSportin jäsenelle 12,50 € (alennus –50 %!!!) ja muille 17,60 € (sis. UtaSportin jäsenmaksun 5,10 €; eri asia kuin Unipoli Sportin maksu). Hintaan kuuluvat weikkaaminen (2 h) sekä varusteet (märkäpuku, kelluntaliivi, kypärä ja lauta). Ota mukaan pyyhe ja uikkarit. Ajomatka keskustorilta noin 23 km. Bussimatkailijat: Tampereelta kulkee bussi nro 85 ja kohdetta läheisin pysäkki on Voionmaan opisto (vyöhykkeellä D). Kävelymatka pysäkiltä noin 800 m.

Sitova ilmoittautuminen sähköpostilla (Dinh.T.Thao@student.uta.fi) tiistaihin 19.9. klo 9 mennessä! Kerro ilmoittautumisessa nimesi ja että oletko UtaSportin jäsen. Maksuohjeet lähetetään paluusähköpostina ilmoittautuneille. Mahdollisia lisäpaikkoja voit myös kysellä jälkikäteen sähköpostilla!

Paikkoja rajoitetusti, joten ilmoittaudu nopsaan!

Järjestäjät: UtaSport, UtaSportin sporttituutorit Satu Sutelainen ja Thao Dinh

Lisätietoja ja kysymyksiä Facebook-tapahtumassa “UtaSport cable Wakeboarding”: www.facebook.com/events/343737019406461/

utasport.fi

UTASPORT’s Cable WAKEBOARDING at Wake Valley! Come and be thrilled with the tough water sport!

Price for a member of UtaSport is 12.50€ (–50%!!!) and for others 17.60€ (UtaSport’s member fee 5.10€ included. Notice that it’s different than the Unipoli Sport fee.). Wakeboarding (2h) and needed gear (a wet suit, a floating west, a helmet and a wakeboard) are included in the price. You need a swimming suit and a towel. Distance from keskustori is 23 km. Traveling by bus number 85. The closest bus stop is Voionmaan opisto (at zone D), which is 800 m away from the destination.

Binding enrollment by email (Dinh.T.Thao@student.uta.fi) by Tuesday 19.9. at 9 am. Inform your name and tell if you are a member of UtaSport or not. Instructions for the payment will be sent later on by email. The number of participants is limited so enroll quickly!

More information and questions in the Facebook event “UtaSport Wakeboarding”: www.facebook.com/events/343737019406461/

utasport.fi

Cityhipin kaupunkikierros, Päätalon aula, klo 16

Tampereen yliopiston Vihreä lista järjestää kaupunkikierroksen, jossa tutustutaan Tampereen parhaisiin paikkoihin. Reitille osuu kirppareita, kahviloita, baareja, kauppoja ja muita mestoja, joissa on jotain kivaa ja viherhenkistä. Cityhipin Tampere-kierros tarjoaa kulttuuria, ekologisuutta ja hyvän mielen paikkoja. Tarjolla myös maistiaisia! Lähtö klo 16.00 yliopiston Päätalon pääaulasta. Kierros kestää parisen tuntia ja päättyy YTHS:n saunalle jossa ilta jatkuu Vihreän listan uusien illalla.

www.facebook.com/tamynvihrealista

The Green List presents: City hippie goes downtown, University main building’s main entrance, at 4 p.m.

We start at the university main building’s main entrance at 4 p.m. to check out flea markets, ethical and ecological shops and a bunch of other cool joints around Tammela and the city centre. Afterwards we make our way to the Freshmen evening.

Vihreän listan uusien ilta, YTHS:n sauna (Kaleantie 3 C 33), klo 18

Vihreän listan uusien iltaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat pikkuisenkin kiinnostuneita vihreästä ajattelusta. Uusien illassa kuulet opiskelijapolitiikasta ja vihreästä toiminnasta yliopistolla, mutta ennenkaikkea voit tutustua muihin viherhenkisiin opiskelijoihin rennossa meiningissä. Aloittelemme YTHS:n saunalla Linna-kirjaston vieressä klo 18, mutta mukaan voi liittyä myös myöhemmin. Tunnistat meidät Vihreän listan logolapusta.

Vihreä lista on puoluepoliittisesti sitoutumaton joukko vihertäviä opiskelijatoimijoita. Haluamme ylioppilaskunnan, joka valvoo rohkeasti opiskelijoiden etua ja edistää avoimuutta, yhdenvertaisuutta ja ekologisuutta niin yliopistoyhteisössä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Vihreälle listalle koulutus on maksutonta, toimeentulo perustuloa ja kaupunki opiskelija- ja ympäristöystävällinen.

facebook.com/tamynvihrealista

The Green List’s Freshmen evening, YTHS-sauna (Kalevantie 3 C 33) at 6 p.m. 

Anyone who thinks even the slightest bit green is warmly welcome! Let’s meet new people and hang out discussing social politics, university politics, animal rights or anything that tickles your fancy!

Keskiviikko 27.9.

Aatemarkkinat, keskustakampuksen päätalon aulatilat, klo 10-14

Perinteiset Aatemarkkinat järjestetään Järjestöviikolla Tampereen yliopiston päätalon aulatiloissa. Markkinoilla yhdistykset ja muut yliopiston ja ylioppilaskunnan piirissä olevat toimijat levittäytyvät kokonaiseksi päiväksi esittelemään toimintaansa. Kannattaa siis tulla kiertelemään ja löytämään vaikkapa itselleen sopivin harrasteyhdistys tai tulla tutustumaan edustajistoryhmien toimintaan!

Enimmäkseen mukana on Tamyn piirissä toimivia yhdistyksiä, kuten ainejärjestöjä, harrasteyhdistyksiä ja edustajistoryhmiä, mutta muutkin ovat tervetulleita. Erilaisia opiskelijoita kiinnostavia kansalaisjärjestöjä markkinoilla yleensä näkyykin.

Fukseille Aatemarkkinat on erinomainen tapa aloittaa uuden yliopiston ja opiskelukaupungin yhteisöihin tutustuminen.

Vivan uusien ilta, Virran Edu’s Cafe klo 17-20

Kiinnostaako vasemmistolainen opiskelijatoiminta? Tule tekemään sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää yliopistoa ja yhteiskuntaa kanssamme! Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto Viva ry kutsuu sinut uusien iltaan Virran Edu’s Cafe’eseen (3. krs) keskiviikkona 27.9. klo 17-20. Paikan päällä luvassa tietoa Vivan taustoista ja toiminnasta, keskustelua lukuvuoden suunnitelmista, sekä hengailua hyvässä seurassa.

Globaali Sosiaalityö ry:n Uusien ilta, Linna 6017, 6. krs klo 17.30

Haluaisitko tehdä työtä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, mutta et tiedä mistä aloittaa? Haluaisitko tietää, miten voit syventää yliopistolla oppimaasi käytännön yhteiskunnalliseen toimintaan?

Tervetuloa tutustumaan yhdistyksemme toimintaan ja aktiiveihin kaikille avoimessa uusien illassa yliopistolla. Ilta on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa yhdistyksen aktiivit kertovat yhdistyksen hankkeista, harjoittelumahdollisuuksista ulkomailla, käytännön toiminnasta ja yhdistyksen historiasta. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja se toteutetaan rennolla learning cafe -menetelmällä. Mikäli et siis pääse paikalle heti klo 17.30, voit saapua myös kesken paikalle. Tilaisuudessa on pientä tarjoilua.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: www.globaalisosiaalityo.org tai Tykkää Facebookissa!

Kameraseura Vastavalon uusien ilta, Vanhan Domuksen pimiö, Väinämöisenkatu 11 klo 18

Voit halutessasi tuoda muutaman kuvasi (1–3) muistitikulla tai paperilla, tai tulla vain katselemaan muiden otoksia ja tutustumaan kameraseuralaisiin. Jutellaan myös tulevista syksyn tapahtumista! Tarjolla teetä ja pientä purtavaa. Lisätiedot: vastavalo.kapsi.fi

Savottan uusien ilta, Vanha Domus klo 18

Savotta järjestää uusien illan 27.9. klo.18.00-22.00 TOAS Markuksentorilla (paikka voi tosin vaihtua pienellä varauksella). Tapahtuma on avoin kaikille savolaisille, savonsukuisille, savonmielisille tai muuten vain toiminnasta kiinnostuneille. Lisäinfoa tapahtumasta ja Savotasta löytyy osoitteesta www.facebook.com/savottatay.

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali, Tukkateatteri (Laukontori 12) klo 19

On 6.12.2018 ja Olkiluoto3-ydinvoimala käynnistetään vuosien odotuksen jälkeen: 3-2-1…PUFF!! Ja koko Suomi katoaa savuna ilmaan. Henkiin jäävät vain Pentti LInkola, Björn (Nalle) Wahlroos, Tappara-fani TAvis sekä Nainen, jolla on tehtävä. Mikä pelastaisi nelikkomme? Uudesti syntynyt Hella Wuolijoki, Björn Wahlroosin tarkkavainuinen Nasdaq-mäyräkoira, EU:n tarjoamat välipalapatukat vai sittenkin aito ja alkuperäinen Tapparan joukkuehenki.

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali on osa Tukkateatterin, Legioonateatterin ja Tampereen Ylioppilasteatterin Suomi100-yhteishanketta.

tukkateatteri.fi

Usva, Tampereen ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14) klo 19

Rosa on menossa naimisiin. Kesken häävalmistelujen saarella alkaa tapahtua outoja asioita. Mereltä alkaa nousta usva, joka peittää kaiken alleen.

Usva on psykologinen kauhunäytelmä. Sen piinaava tunnelma ja teemat ammentavat klassisista suljetun paikan kauhuelementeistä.

Liput opiskelijoille 8 euroa. Lippuvaraukset: varaukset@tayt.fi

Docventures-leffakerho Vosdoc, Kaijakka klo 21

Docventures-leffakerho Vosdoc kutsuu dokumentinnälkäisiä ravintola Kaijakkaan tsekkaamaan Docventuresin uuden tuotantokauden.

Keskiviikkona 27.9. luvassa on Before the Flood-dokkari. Elokuva tarjoaa yhden parannuskeinon ilmastodebatin ympärillä vellovaan asennevammaisuuteen ja iskee viimeisen naulan sen sanaiseen arkkuun. Dokkari on ollut tapaus jo pelkästään valovoimaisen päähenkilönsä Leonardio DiCaprion ansiosta, mutta staraa tärkeämpi on leffan pääviesti: denialismi on ohi. Toiveajattelu on ohi. Tuomiopäivän julistus – senkin pitää olla ohi.

Tapahtuma alkaa kello 21, mutta paikalle kannattaa saapua hieman aikaisemmin varmistamaan hyvä istumapaikka. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

Vosdoc-leffakerhoa pyörittävät Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijat.

Huminat, Klubi klo 22

YTYn ja Iltakoulun Huminat tarjoaa vaihtoehtoisen vaihtoehdon valtavirtajumputuksestaan pahamaineisille isoille opiskelijabileille sekä yleisesti muikean pössiksen tyypeille, joiden mielestä juhlimisen takia kannattaa juhlia

Huminat offers an alternative-minded alternative to big student parties infamous of their mainstream hullabalooba and overall a jolly good time for those who think partying is a good reason to party

Torstai 28.9.

Peace Day, luentosali A3 klo 11

Miten luodaan kestävä rauha?

Näitä ja muita mielenkiintoisia kysymyksiä käsitellään torstaina, 28. syyskuuta perinteikkäässä Peace Day -seminaarissa. Tampereen YK-yhdistyksen järjestämässä seminaarissa pääset seuraamaan mielenkiintoisia luentoja ja keskusteluja, jotka keskittyvät rauhan ja turvallisuuden kysymyksiin.

11:00-11:45 Ville Lähde – ”Laajentunut turvallisuuskäsitys globaalien ympäristömuutosten aikakaudella”
12:15-13:00 Pazilaiti – Aihe julkaistaan myöhemmin
13:15-14:00 Kati Juva – ”Väestön terveys rauhan ja kehityksen edellytyksenä ja seurauksena”

MITÄ: Peace Day 2017 – Rauha ja turvallisuus
MILLOIN: Torstaina 28. syyskuuta 2017
MISSÄ: Luentosali A3, Tampereen yliopiston päätalo
MIKSI: Kaikille avoin mielenkiintoinen seminaaripäivä

Puhujat:

Ville Lähde toimii BIOS-tutkimusyksikön tutkijana ja tietokirjailijana.
Pazilaiti Simayijiang on Helsingin lukiolaisten varapuheenjohtaja ja feministisen puolueen aktiivinen jäsen.
Kati Juva on dosentti, erikoislääkäri ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n puheenjohtaja

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/481187625582171

Tukkateatterin avoimet ovet, Tukkateatteri (Laukontori 12) klo 18

Tukkateatteri on vuonna 1999 perustettu teatteriryhmä, jonka teatteritila löytyy Laukontorilta osoitteesta Laukontori 12. Tukkateatteri toimii produktiolähtöisesti, mikä tarkoittaa sitä, että jokaiseen produktioon kerätään työryhmä aina erikseen, yleensä ohjaajavetoisesti. Pääpaino tuotannoissamme on uusilla, itsekirjoitetuilla tai -dramatisoiduilla teksteillä, mutta tartumme rohkeasti myös kotimaisiin ja kansainvälisiin klassikoihin.

Järjestämme säännöllisempää kerran viikossa tai kuussa tapahtuvaa toimintaa ja koulutuksia silloin tällöin. Tukkateatteri on mahdollistaja, jonka puitteissa jokainen jäsen voi toteuttaa omia ideoitaan. Tukkateatterin toimintakulttuuri on avointa, yhteisöllistä, sitouttavaa ja ennen kaikkea kannustavaa. Tukkateatterilaisina kannustamme aina toisiamme mukavuusalueidemme ulkopuolelle kokeilemaan uutta. Tutustu lisää www.tukkateatteri.fi

Usva, Tampereen ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14) klo 19

Rosa on menossa naimisiin. Kesken häävalmistelujen saarella alkaa tapahtua outoja asioita. Mereltä alkaa nousta usva, joka peittää kaiken alleen.

Usva on psykologinen kauhunäytelmä. Sen piinaava tunnelma ja teemat ammentavat klassisista suljetun paikan kauhuelementeistä.

Liput opiskelijoille 8 euroa. Lippuvaraukset: varaukset@tayt.fi

Perjantai 29.9.

ESN FINT Speedfriending, Semafori klo 18

ESN FINT Speedfriending brings local and international students together in a fun get-to-know-each-other event. Talk about food, aliens or traveling, whatever you like! :)

At the beginning, you’ll get two minutes to talk with each person on the other side of the table. After that you can chat freely with those people you would like to get to know better. We’ll offer some snacks and Semafori bar offers discounted student prices. Let’s make some new friends! More info: https://esnfint.org/events/esn-fint-speedfriending

Lauantai 30.9.

FreezeBeezin Sisäultimatea / Ultimate indoors, Atalpa klo 14

Ultimatea pelataan Suomessa myös sisätiloissa! Tule kokeilemaan sisäultimatea lauantaina 30.9. klo 14.00-15.30 Atalpan palloilusaliin! Mukaan tarvitset juomapullon ja sisäliikuntavarusteet (Unipoli Sport -liikuntamaksu oltava maksettuna). Lisätietoa nettisivuiltamme https://freezebeesblog.wordpress.com tai spostitse freezebees@gmail.com

Come to play ultimate frisbee indoors 30.9. at 14.00-15.30. Don’t forget a water bottle and sportswear for indoors (notice that you have to also pay the Unipoli Sport fee). More info about us https://freezebeesblog.wordpress.com (or email freezebees@gmail.com)

Usva, Tampereen ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14) klo 19

Rosa on menossa naimisiin. Kesken häävalmistelujen saarella alkaa tapahtua outoja asioita. Mereltä alkaa nousta usva, joka peittää kaiken alleen.

Usva on psykologinen kauhunäytelmä. Sen piinaava tunnelma ja teemat ammentavat klassisista suljetun paikan kauhuelementeistä.

Liput opiskelijoille 8 euroa. Lippuvaraukset: varaukset@tayt.fi

Sunnuntai 1.10.

Kopulan Open mic-ilta, Bar Piilo (Aaltosenkatu 31-33) klo 18

Pöytälaatikon runot ja orastavat esiintyjänlahjat on aika päästää lentoon Open mic -illassa Bar Piilossa! Suomen kielen ainejärjestö Kopula rohkaisee ottamaan mikrofonin haltuun ja esittämään omaa tai muiden runoutta, tarinankerrontaa, sketsejä tai mitä ikinä oletkin halunnut esittää. Lavan voi vallata myös kaverin kanssa tai ryhmänä. Sallittua on toki myös tulla vain nauttimaan lavataiteesta ja baarin antimista.

Jos tiedät jo haluavasi hypätä mikrofonin varteen, lähetä sähköpostilla osoitteeseen manninen.maiju.t(at)student.uta.fi nimesi sekä lyhyt kuvaus, mitä aiot illassa esittää. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan mahdollista on myös päättää hypätä lavalle lennosta tapahtuman aikana! Tätä varten selattavana on läjä runokirjoja, joista mieleistä lausuttavaa voi selata.

Tervetuloa matalan kynnyksen lavailtaan!

https://www.facebook.com/events/1486813044959792

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali, Tukkateatteri (Laukontori 12) klo 17

On 6.12.2018 ja Olkiluoto3-ydinvoimala käynnistetään vuosien odotuksen jälkeen: 3-2-1…PUFF!! Ja koko Suomi katoaa savuna ilmaan. Henkiin jäävät vain Pentti LInkola, Björn (Nalle) Wahlroos, Tappara-fani TAvis sekä Nainen, jolla on tehtävä.

Mikä pelastaisi nelikkomme? Uudesti syntynyt Hella Wuolijoki, Björn Wahlroosin tarkkavainuinen Nasdaq-mäyräkoira, EU:n tarjoamat välipalapatukat vai sittenkin aito ja alkuperäinen Tapparan joukkuehenki.

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali on osa Tukkateatterin, Legioonateatterin ja Tampereen Ylioppilasteatterin Suomi100-yhteishanketta.

tukkateatteri.fi

Tampereen Ylioppilasteatterin tamperelainen ylioppilasteatteri-ilta, Tampereen ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14) klo 18

Tampereen Ylioppilasteatteri järjestää rentohenkisen klubi-illan Tampere-teemalla. Baari on auki, ja luvassa on jäsentemme valmistamaa ohjelmaa. Tervetuloa nauttimaan TaYT:n historiallisesti merkittävästä tilasta ja Tampereen taidekentän nousevista tähdistä ystävien ja virvokkeiden seurassa! Vapaa pääsy!

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös