Kaupunkisuunnistus

Kaupunkisuunnistus

Tamyn Kaupunkisuunnistus järjestetään yleensä Avajaisia seuraavalla viikolla syyskuun puolessa välissä. Kaupunkisuunnistus on Tamyn perinteinen, lähes 20- vuotias leikkimielinen kisailu. Suunnistuksessa pääasiassa fukseista koostuvat joukkueet kiertävät tehtävärasteja ympäri Tampereen kaupunkia ja tutustuvat näin opiskelukaupunkiinsa ja sielä toimiviin järjestöihin. Parhaat joukkueet palkitaan illan päätösbileissä, jonne ovat tervetulleita aivan kaikki.

Vuoden 2017 kaupunkisuunnistus järjestetään Tampereen keskusta-alueella keskiviikkona 13.9. Suunnistuksen, rastinpitäjien sekä joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt ja jokaiselle joukkueelle ja rastinpitäjälle on toimitettu vahvistusviesti ja tapahtuman infokirje.

Päätösbileet järjestetään Pakkahuoneella, jonne ovat tervetulleita kaikki tamylaiset. Jatkoilla on myynnissä tapahtuman virallisia haalarimerkkejä kahden euron hintaan!

***

Kaupunkisuunnistus 2017

Tamyn perinteinen Kaupunkisuunnistus valloittaa jälleen Tampereen keskusta-alueen Avajaisista seuraavalla viikolla keskiviikkona 13.9. Suunnistuksen, rastinpitäjien sekä joukkueiden ilmoittautuminen on päättynyt ja jokaiselle joukkueelle ja rastinpitäjälle on toimitettu vahvistusviesti ja tapahtuman infokirje. Päätösbileet järjestetään Pakkahuoneella.

Suunnistuksessa pääasiassa uusista opiskelijoista eli fukseista koostuvat joukkueet kiertävät karttaansa merkittyjä tehtävärasteja ja tutustuvat näin sekä opiskelukaupunkiinsa että siellä toimiviin erilaisiin Tamyn piirissä ja yliopistolla toimivat järjestöihin, jotka rasteja pitävät. Menestyksekkäimmin reittinsä kiertäneet joukkueet palkitaan illan päätösbileissä, johon sekä joukkueet että rastinpitäjät kokoontuvat jatkamaan rasteilun vauhdittamaa iltaa. Päätösbileisiin ovat lämpimästi tervetulleita aivan kaikki.

Kaiken kaikkiaan Kaupunkisuunnistuksessa on kyse itsensä peliin laittamisesta ja oikeanlaisesta asenteesta. Persoonallinen pukeutuminen ja varustautuminen on suorastaan suotavaa, ja monesti joukkueilla on myös jokin tunnuslause. Usein rastin voitto ei irtoakaan tyylipuhtaimmalla suorituksella vaan omalaatuisimmalla toiminnalla (tai rastinpitäjien lahjonnalla). Myös parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki, palkitaan päätösbileissä.

Rastinpitäjien ilmoittautuminen ja ohjeet

Kaupunkisuunnistus on oiva tilaisuus tehdä porukkaanne tunnetuksi ja houkutella siihen mukaan uusia ihmisiä. Suunnistukseen mahtuu nelisenkymmentä rastinpitäjää, ja rastipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusijalla ovat kuitenkin Tamyn ja yliopiston piirissä toimivat järjestöt.

Alla vielä muistilista rastin pitämistä varten.

Rastinpitäjän muistilista

 1. Suunnitelkaa rastinne hyvin ennakkoon! Rastinpitäjät edustavat olemuksellaan järjestöään sekä myös Tamya. Rastin tulee olla hauska, järjestöönne tavalla tai toisella liittyvä, hyvän maun mukainen, eikä sen suorittaminen saa viedä kohtuuttomasti aikaa. Kaupunkisuunnistukseen osallistuu myös vaihto-opiskelijoita. Voiko rastinne suorittaa englanniksi ja onko se ulkkareille mielekäs suoritettava? Edellytämme rasteilta, ettei läträämistä eikä osallistujia nöyryyttävää toimintaa kuten syrjintää tai stereotypioita esim. heteronormatiivisuutta toistavaa aktiviteettia kuulu niiden sisältöön.
 2. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 5.9. klo 9.00.
 3. Rastipaikan valinta. Rastipaikkojen luvat kaupungilta ja poliisilta on haettu jo etukäteen. Näin ollen rastinpitäjät saavat valita rastipaikkansa ilmoittautumisen yhteydessä (ilmoittautumislomakkeelta löytyy linkki Rastipaikkojen valinta -lomakkeeseen). Huomaattehan lukea rastipaikan valinnan ohjeistukset huolellisesti! Voitte tutustua rastipaikkoihin tarkemmin Google-kartalla.
 4. Valmistautuminen rastinpitoon.Valmistautukaa merkitsemään rastinne selvästi sen numerolla, jotta suunnistajat sen tunnistavat. Tamysta ilmoitetaan rastinne numero. Hankkikaa ja kuljettakaa rastipaikalle kaikki mitä rastilla tarvitaan. Tämä koskee myös paperia ja kynää. Joukkueilla ei ole välttämättä niitä mukana.
 5. Rastille saapuvat joukkueet. Joukkueet lähtevät Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta alkaen klo 16.30. Ensimmäinen joukkue saapuu rastillenne 5–15 minuutin kuluttua lähdöstä, riippuen rastinne sijainnista ja reiteistä. Jokaiselle rastille tulee arviolta 20 joukkuetta (riippuen ilmoittautuneiden määrästä), joissa on yleensä 4–6 jäsentä. Huomiokaa, että joukkueita saattaa saapua rastillenne myös samanaikaisesti, joten miettikää mahdollisuutta ottaa vastaan vaikkapa kaksi joukkuetta yhtä aikaa. Rastillenne saattaa myös tulla joukkueita, joita teille ei ole osoitettu, halutessanne voitte antaa myös heidän suorittaa tehtävänne, mutta näitä joukkueita ei pisteytetä varsinaisissa kolmessa kategoriassa.
 6. Suosikkijoukkueenne valinta. Pitäkää kirjaa rasteilla käyneistä joukkueista (joukkueen nimi ja numero), jotta osaatte lopuksi valita suosikkijoukkueenne. Iltabileissä palkitaan parhaiten suoriutunut joukkue, parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla on ollut suunnistuksessa paras meininki. Rastinpitäjä ei siis palkitse rastinsa voittajajoukkueita erikseen iltabileissä. Mikäli haluatte antaa jollekulle joukkueelle erityismaininnan ja itsehankkimanne palkinnon tms. ilmoittakaa tästä samalla kuin ilmoitatte valitsemanne suosikkijoukkueet Pakkahuoneelle saapuessanne.
 7. Rastin purku ja siivous. Purkakaa rastinne viimeistään klo 20.30, minkä jälkeen kannattaa siirtyä heti jatkoille Pakkahuoneelle – mistä ovesta rastinpitäjät saapuvat ilmoitetaan vielä erikseen yhteyshenkilölle toimitettavassa vahvistusviestissä. Ovet ovat avoinna klo 20.00 alkaen. Purattehan rastipaikkanne siten, että se on samassa kunnossa kuin rastin alkaessa. Voitte purkaa rastinne jo klo 20.00, mikäli kaikki rastillenne ilmoitetut joukkueet ovat suorittaneet rastinne. Älkää jättäkö paikalle ylimääräistä tavaraa tai roskaa.
 8. Päätösbileissä. Kun saavutte Klubille, ilmoittakaa suosikkijoukkueenne Tamyn toimitsijoille: rastinne voittanut joukkue, mielestänne parhaiten pukeutunut joukkue sekä se joukkue, jolla oli mielestänne paras meininki. Mainitkaa tässä yhteydessä myös mahdolliset erityismainintanne. Rastinpitäjille on varattu syötävää Klubilla, mutta tästä rastinpitäjät saavat vielä lisätietoa yhteyshenkilönsä kautta.
 9. Pitäkää hauskaa. Mitä muutakaan varten tätä tehdään?

Lisätietoja voi kysellä JV-asiantuntijalta sähköpostitse jvasiantuntija[ät]tamy.fi.

Joukkueiden ilmoittautuminen ja ohjeet

Mukaan suunnistamaan mahtuu noin 150 ensimmäisenä ilmoittautunutta joukkuetta (noin 50 joukkuetta per lähtöpaikka). Kun suunnistuspäivä täyttyy, otetaan enintään kymmenen joukkuetta varalle. Suunnistuksen lähdöt ovat klo 16.30–17.30 välillä Laukontorilta, Pinni B:n amfiteatterilta ja Tammelantorilta. Etusijalla ilmoittautumisessa ovat ensimmäisen vuoden opiskelijat.

Toimikaa näin

 1. Kootkaa ja nimetkää joukkue. Joukkueen ihannekoko on 5 henkilöä, mutta tästä saa hieman poiketa. Alle kolmen hengen tai yli kuuden hengen joukkueet eivät ole kuitenkaan suositeltavia. Miettikää joukkueenne tunnuslause. Persoonallisuus on Kaupunkisuunnistuksessa valttia. Huomioikaa myös, että päätösbileissä palkitaan eniten rasteja voittaneen joukkueen ohella myös parhaiten pukeutunut joukkue ja se joukkue, jolla on suunnistuksessa paras meininki!
 2. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 5.9. klo 9.00. Mukaan mahtuneiden joukkueiden yhteyshenkilölle lähtee vahvistusviesti sekä tieto lähtöajasta ja -paikasta viimeistään pe 8.9. Yhteyshenkilön tehtävä on siis tiedottaa koko muuta joukkuetta! Myös varalla oleville joukkueille lähtee tieto. Mikäli joudutte perumaan osallistumisenne ilmoitattehan siitä välittömästi jv-asiantuntijalle (jvasiantuntija@tamy.fi) niin varalla oleviin joukkueisiin ehditään vielä olla yhteydessä.
 3. Saapukaa joukkueena ilmoitetulle lähtöpaikalle ajoissa, noin 10 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Koska kaikilla lähetyspaikoilla joukkueet lähetetään tiiviiseen tahtiin matkaan eli lähtöpaikoilla on kiirettä ja hässäkkää, pitäkää huoli, että osaltanne olette ajoissa ja valmiina lähtöön lähdön sujuvoittamiseksi. Lähtöpaikalla saatte kartan, jolle rastit on merkitty. Lähestykää lähettäjiä rohkeasti, saatte heiltä kartan lisäksi rastilapun, ohjeita ja lopulta lähtökäskyn.
 4. Kiertäkää rastit annetussa järjestyksessä. Jokaiselle joukkueelle on ennalta osoitettu tietyt rastit, joilta saa pisteitä. Muillakin rasteilla voitte halutessanne käydä, mikäli rasteilla on tilaa, näiltä rasteilta ette kuitenkaan saa varsinaisia pisteitä. Kaupunkisuunnistus ei ole nopeuskilpailu! Rastipaikat sulkeutuvat viimeistään klo 20.30. Hauskanpito on pääasia, mutta muista kaupungilla edustavasi yliopisto-opiskelijoita. Rastinpitäjien lahjominen on sallittua mutta ei millään tavalla pakollista.
 5. Saapukaa Pakkahuoneelle päätösbileisiin (sisääntulo-ovi vahvistetaan vielä vahvistusviestissä), ovet aukeavat klo 20.00! Maalipaikalla ja päätösbileissä voit hankkia oman upean Kaupunkisuunnistus- haalarimerkkisi! Päätösbileissä yleisen biletyksen ohella myös parhaat joukkueet palkitaan.
 6. Pitäkää hauskaa ja ottakaa mukaanne rentoa mieltä sekä kärsivällisyyttä. Kaupunkisuunnistuksessa Tampereen keskustassa liikkuu satoja opiskelijoita ja joillakin rasteilla tai esim. Pakkahuoneen sisäänpääsyssä voi hyvinkin joutua hetki odottelemaan. Se kuuluu asiaan.

Tapahtuma Facebookissa.

Tutustu viime vuoden kaupunkisuunnistuksen Tamyn Flickr-tilillä.

Lisätietoja voi kysellä JV-asiantuntijalta sähköpostitse jvasiantuntija[ät]tamy.fi.

 

Yhteistyössä:

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös