Naiskulttuuripäivät

Naiskulttuuripäivät 2017

Naiskulttuuripäivät 9.-11.3.2017: Exporting Equality

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole vain poliitikkojen käsissä. Arvot ylittävät raja-aitoja myös kulttuurin ja taiteen avulla. Jokainen meistä voi teoillaan olla osana muutosta.

100-vuotiasta Suomea pidetään usein tasa-arvon mallimaana. Mutta miten suomalainen yhdenvertaisuustyö näkyy maailmalla – vai näkyykö se? Mitkä ovat vielä niitä kehityskohtia, joihin pitää puuttua? Miten tasa-arvo voi nyky-Suomessa?

Tamyn Naiskulttuuripäivät on perinteikäs feministinen asia- ja kulttuuritapahtuma. Tänä vuonna niiden teemana on Exporting Equality – keskustelua herättää siis se, miten yhdenvertaisuutta viedään maailmalle. Millainen vientituote tasa-arvo on? Millaista tuotekehittelyä se vielä tarvitsee?

Keskustelujen ja luentojen lisäksi pääset myös harjoittamaan omaa arkipäivän feminismiäsi sekä nauttimaan rennosta illanvietosta. Tamyn Naiskulttuuripäivät, 9.-10.3., toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Tapahtumat ovat esteettömiä, ellei toisin mainita.

Osallistu myös facebook-tapahtumaan

Lisätietoja:
Miikka Keränen
projektisihteeri
naiskulttuuripaivat@tamy.fi

Yhteistyössä:

 

Ohjelma:

Torstai 9. maaliskuuta

Työpaja: “ Ääntä feministi! “
– Esiintymistaitoja ja äänenkäyttöä Anneli Rannan kanssa

Kello: 12.15.-13.30
Paikka: LS D14
Kaksikielinen: Ei
Kuvaus: Tuntuuko siltä, ettet saa ääntäsi kuuluviin? Näyttelijä ja kouluttaja Anneli Ranta antaa vinkkejä itsevarmempaan esiintymiseen erilaisten harjoitteiden kautta. Näitä äänenkäyttöön ja esiintymiseen liittyviä vinkkejä voit käyttää opinnoissasi, työssäsi tai vaikkapa arkipäivän vaikuttamisessa! Tule rohkeasti mukaan, oli esiintymistaustasi mikä tahansa.

Vierasluento: Kevät Nousiainen – Vientiin kelpaavaa suomalaista tasa-arvoa? / Finnish gender equality as an export goods?

Kello: 14.15-15.00
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Kyllä
Kuvaus: Oikeustieteen professori Kevät Nousiainen pohtii luennossaan suomalaisen tasa-arvon roolia maailmalla. Miten Suomi voi olla tasa-arvon mallimaa, jos esimerkiksi naisiin kohdistuva väkivalta on meillä edelleen jatkuva ongelma? Liity mukaan keskusteluun!

Tamy-kahvit ja Sirpa Pietikäisen videotervehdys

Kello: 15.00-15.15.
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Ei
Kuvaus: Luentojen välissä on hyvä ottaa kuppi kuumaa ja kuulla samalla europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen videotervehdys Naiskulttuuripäiville. Kahvitarjoilu.

Keskustelutilaisuus: Emmi Nuorgam ja Eino Nurmisto – Sosiaalinen media ja yhdenvertaisuus

Kello: 15.15-16.00
Paikka: LS D11
Kaksikielinen: Ei.
Kuvaus: Bloggaajat ja some-vaikuttajat Emmi Nuorgam ja Eino Nurmisto (Tämän kylän homopoika) tekevät somessa töitä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon eteen. Mitä mahdollisuuksia some antaa, millaisista asioista siellä voi ja kannattaa keskustella ja miten mahdolliset sudenkuopat voi kiertää? Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi!

Perjantai 10. maaliskuuta

Vierasluento: Pekka Haavisto – Tasa-arvo muuttuvassa maailmassa

Kello: 8.15-9.00
Paikka: Väinö Linna -sali
Kaksikielinen: Luento suomeksi
Kuvaus: Kansanedustaja Pekka Haavisto kertoo kokemuksistaan ja työstään ulkopolitiikassa. Erityisesti perehdytään siihen, miten suomalainen tasa-arvo on näkynyt maailmalla esimerkiksi kehitysyhteistyössä ja viennissä. Kahvitarjoilu.

Naisten Pankin kommenttipuheenvuoro:

Kello: 9.15-10.00
Paikka: Väinö Linna -sali
Kaksikielinen: Luento suomeksi
Kuvaus: Naisten Pankin Simo Juhani Lahtinen kommentoi Pekka Haaviston puheenvuoroa ja jatkaa keskustelua teemasta.

Kangaskassi-työpaja: Maailma muuttuu kassi kerrallaan

Kello: 12.15-15.00
Paikka: Linna, LS K110
Kaksikielinen: Kyllä
Kuvaus: Kuvataideopettaja Erika Perttuli-Borobio kertoo siitä, miten taiteella ja pienillä arjen teoilla voi ottaa kantaa. Paikan päällä painamisvälineitä, mutta aina parempi, jos pystyt tuomaan oman kassisi painettavaksi – Työpajassa voit siis tehdä itsellesi kantaaottavan kangaskassin!

Feministinen after work -iltama

Kello: 17-19
Paikka: Bar Piilo, esteetön pääsy, ei inva-wc:tä
Kuvaus: Feministinen after work – tapahtuma

Kyllästyttääkö jatkuva kamppailu patriarkaattia vastaan? Haluaisitko nauraa oikein olan takaa yhdessä yhdenvertaisuuden kanssa? Tervetuloa Bar Piiloon after work -spektaakkeliin jossa opiskelija-aktiivit ottavat kisaa toisistaan siitä kuka on hupsuin feministi. Ohjelmassa myös after work -skumpat kahdellekymmenelle ensimmäiselle sekä tottakai rentoa illanviettoa hyvässä seurassa!

Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/237283850066420/

Lauantai 11. maaliskuuta

Naiskulttuuripäivät <3 Tampere film festival

Mitä tapahtuu auteurille, kun nainen tekee elokuvaa?

Kello: 17.30-18.30
Paikka: Ravintola Artturi
Kuvaus: WIFT Finlandin Carte Blanche kotimaisen näytöksen yleinen keskustelutilaisuus elokuva-alan tasa-arvosta sekä naisista taiteilijoina ja tekijöinä suomalaisten naistekijöiden kanssa. Mukana keskustelussa Elina Knihtilä, Tiina Lymi, Katariina Lillqvist, Kaarina Hazard ja Mari Mantela. Keskustelu suomeksi. Tapahtuma on Naiskulttuuripäivien ja Tampere Film Festivalin yhteinen.

Tilaa uutiskirje

Palvelutoimisto

Yliopistonkatu 60 A 2. kerros, 33100 Tampere
puh. +358 44 361 0210
e-mail: tamy@tamy.fi
karttalinkki

Takaisin ylös